Kalendarium MMXXI

calendario El Kalendarium MMXXI se centra en la vida quotidiana d'una gens saguntina, en concret de la família Baebia.

De la mà de Grattia Maximilla, esposa del senador Lucius Baebius Hispanus i mater familias d'aquesta gens, coneixerem els seus diferents membres, aprendrem el dia a dia en una casa romana rica en els seus diferents aspectes: com és la seua domus, quines activitats realitzen des que s'alcen, com és l'escola, els jocs amb els quals passen el temps o la vida en l'exèrcit, així com la higiene, l'alimentació, els seus déus, supersticions i creences i per descomptat, els espectacles públics.

Les XII Tabellae Grattiae Maximillae que han donat com a resultat aquest Kalendarium, és un material didàctic. En ell, després d'una explicació centrada en un tema concret, hi ha un gran nombre d'activitats amb format de fitxes independents amb les quals es treballa la comprensió de textos, la reflexió i la consolidació dels conceptes apresos, però també hi ha activitats de caràcter més lúdic, manipulatives, creatives i fins i tot passatemps.

Aquest material pot ser utilitzat a l'aula en diferents nivells educatius, encara que principalment està enfocat per a alumnat de cultura clàssica i llatí.

El Kalendarium presenta una imatge clàssica en la seua majoria del pintor Alma Tadema que versa sobre el tema tractat en la tauleta, un poema de Marcus Valerius Martialis i el dibuix del personatge protagonista de cada tabellae.

De nou el Kalendarium és bilingüe, castellà i valencià.

Igual que els calendaris anteriors ha sigut maquetat per Tàndem Comunicació.

La portada és d’ Alma Tadema 1872, Entre les ruïnes

En aquest enllaç podeu fer la vostra sol·licitud de compraPreu. 8 euros (més despeses d'enviament)


Recortables: Família Baebia (información)

L'objectiu és recrear una família de principis del segle II d. C de la història de Sagunt, en concret la GENS BAEBIA a través d'uns retallables realitzats en col·laboració amb Didier Martin dibuixant i dissenyador de retallables per a xiquets, així com d'activitats infantils o jocs de taula.

Comparteix molts dels seus treballs a través de la seua pàgina http://jacques-mylittlehouse.blogspot.com.es/ amb la petició que no s'usen amb finalitats comercials i se cite la seua autoria. Els cedeix gratis, però admet donatius a través de Pay Pal.

En veure el seu soldat romà en la web ens vam posar en contacte amb ell i ha dissenyat per a la SAGVNTINA DOMVS BAEBIA et LVDERE ET DISCERE aquests primers personatges de la família BAEBIA i part del mobiliari de la domus. La intenció és continuar realitzant la resta dels membres de la gens.

Retallables: Família Baebia: Lararium et senator // Matrona et liberi

Lararium et senator: Matrona et liberi:
Preu: 5 €Preu: 5 €

Conjunt

Kalendarium MMXXI: Lararium et senator: Matrona et liberi:
El conjunt format per (Kalendarium MMXXI + dos retallables): 15 €

Si estàs interessat entra en aquest enllaç