Kalendarium MMXXIV

calendario

El Kalendarium MMXXIV està dedicat als Joc Olímpics en època antiga.

En celebrar-se enguany a París els JJOO 2024, considerem d'interés tractar en el nostre calendari anual aquest aspecte tan important en el món grec.

En aquest calendari les proves estan classificades per agons, hípic, atlètic o luctatori. A més a més, cada mes fa referència a una prova olímpica que ha sigut assignada seguint l'ordre cronològic que tradicionalment s'atribueix a les competicions dels jocs en l'antiguitat, excepte l'últim mes de l'any que ha sigut dedicat als premis entregats als vencedors.

Un text clàssic acompanya a cada prova olímpica per a conéixer en primera persona quina explicaven els autors grecs sobre ella.

Pel que fa a la il·lustració està inspirada en la ceràmica grega de figures negres i roges i ha sigut reinterpretada per Tàndem Comunicació que també ha realitzat la maquetació del calendari i la portada que a manera de Kylix grec recull les proves del pentatló.

Per a completar la nostra proposta, un any més compartim aquestes activitats interactives perquè les pugueu utilitzar a l'aula: https://acortar.link/nPsCoD

El Kalendarium MMXXIV és bilingüe, castellà i valencià.

Confiem que siga del vostre gust

En aquest enllaç podeu fer la vostra sol·licitud de compraPreu 10 euros (més despeses d'enviament)


Recortables: Família Baebia (información)

L'objectiu és recrear una família de principis del segle II d. C de la història de Sagunt, en concret la GENS BAEBIA a través d'uns retallables realitzats en col·laboració amb Didier Martin dibuixant i dissenyador de retallables per a xiquets, així com d'activitats infantils o jocs de taula.

Comparteix molts dels seus treballs a través de la seua pàgina http://jacques-mylittlehouse.blogspot.com.es/ amb la petició que no s'usen amb finalitats comercials i se cite la seua autoria. Els cedeix gratis, però admet donatius a través de Pay Pal.

En veure el seu soldat romà en la web ens vam posar en contacte amb ell i ha dissenyat per a la SAGVNTINA DOMVS BAEBIA et LVDERE ET DISCERE aquests primers personatges de la família BAEBIA i part del mobiliari de la domus. La intenció és continuar realitzant la resta dels membres de la gens.

Retallables: Família Baebia: Lararium et senator // Matrona et liberi

Lararium et senator: Matrona et liberi:
Preu: 5 € Preu: 5 €

Conjunt

Kalendarium MMXXIV: Lararium et senator: Matrona et liberi:
El conjunt format per (Kalendarium MMXXIV + dos retallables): 18 €

Si estàs interessat entra en aquest enllaç