Kalendarium MMXX

calendario El Kalendarium MMXX està dedicat a les diferents etapes que formaven part de la vida d'una dona romana. En concret de dues dones, Lucrecia (materfamilias) i la seua filla Iulia. Dones anònimes, discretes, sense veu, tan presents i necessàries en el dia a dia de la cultura i educació romanes.

Al llarg dels mesos es farà un viatge als moments més importants d'una dona com és el part, la seua educació, els jocs, les cures, les noces i la mort.

El material recollit en aquest calendari té la seua inspiració després de la participació de la Saguntina Domus Baebia al desembre de 2017 en el documental“La Mujer en Carthago Nova”, dedicada al paper de la dona en la societat romana i particularment a la ciutat de Carthago Nova, actual Cartagena. La nostra col·laboració es va centrar en assessorament, vestuari i atrezzo. Els decorats pertanyen a la Domus Pompeiana, una casa patrícia pròxima a la localitat saguntina.

Per a la seua elaboració s'han utilitzat imatges extretes d'aquesta filmació, creada en el marc del projecte Patrimoni Digital, una producció de la Fundació Integra, sota la direcció d'Antonio Alpañez, director de la productora audiovisual Imagia Vídeo i el guionista Francisco González Lirón, amb el finançament de fons europeus FEDER i de la Direcció General d'Informàtica, Patrimoni i Telecomunicacions de la Conselleria d'Hisenda de la Comunitat Autònoma de la Regió de Múrcia.

Des d'ací volem agrair molt sincerament que pensaren en la Domus Baebia per a formar part d'aquest projecte tan interessant i de la cessió de les imatges del documental per al nostre calendari 2020.

Igual que l'any passat el Kalendarium és bilingüe, castellà i valencià. I un any més, ha sigut maquetat per Tàndem Comunicación.

La portada segueix la mateixa línia que els calendaris anteriors redactats per la Saguntina Domus Baebia. És una imatge d'Alma Tadema, en concret el quadre titulat “Expectatives” de 1885.

Confiem que siga del vostre gust.

En aquest enllaç podeu fer la vostra sol·licitud de compraPreu. 8 euros (més despeses d'enviament)Enguany també ho podeu comprar-ho a Sagunt acudiu a la botiga de reproduccions:

LA LLAR DELS DÉUS

C/ Castillo, 9

Tel. 657 66 54 04

Recortables: Família Baebia (información)

L'objectiu és recrear una família de principis del segle II d. C de la història de Sagunt, en concret la GENS BAEBIA a través d'uns retallables realitzats en col·laboració amb Didier Martin dibuixant i dissenyador de retallables per a xiquets, així com d'activitats infantils o jocs de taula.

Comparteix molts dels seus treballs a través de la seua pàgina http://jacques-mylittlehouse.blogspot.com.es/ amb la petició que no s'usen amb finalitats comercials i se cite la seua autoria. Els cedeix gratis, però admet donatius a través de Pay Pal.

En veure el seu soldat romà en la web ens vam posar en contacte amb ell i ha dissenyat per a la SAGVNTINA DOMVS BAEBIA et LVDERE ET DISCERE aquests primers personatges de la família BAEBIA i part del mobiliari de la domus. La intenció és continuar realitzant la resta dels membres de la gens.

Retallables: Família Baebia: Lararium et senator // Matrona et liberi

Lararium et senator: Matrona et liberi:
Preu: 5 €Preu: 5 €

Conjunt

Lararium et senator: Lararium et senator: Matrona et liberi:
El conjunt format per (Kalendarium MMXX + dos retallables): 15 €

Si estàs interessat entra en aquest enlllaç